Ukrajinský večer – hudba, divadlo a slam poetry

Večer plný živé kultury nejen pro Ukrajince zaplní prostory Činoherního klubu. Ve spolupráci Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) a estela productions proběhne dětské divadelní představení Zvířátka a poklad, kytarový koncert a slam poetry amatérské umělecké skupiny Impropu. Večerem bude provázet Honza Dibitanzl a Robert Netuka. Část sálu zaplní mládež, maminky a děti z hotelu Telesyk pro válečné uprchlíky a zbývající kapacita bude otevřena široké veřejnosti. Program bude probíhat v češtině.

OPU je humanitární organizace, která od roku 1991 pomáhá uprchlíkům a cizincům v ČR. Pracuje na jejich zapojení do pracovního a společenského života. Staví se proti rasismu a extremismu.

Letos na jaře otevřela OPU hotel Telesyk pro lidi utíkající před válkou na Ukrajině. Kapacita 250 lůžek je zaplněna stále. Sociálně-právní tým OPU a spousta dobrovolníků je lidem k dispozici sedm dní v týdnu. Ti denně lidem pomáhají shánět lékařskou péči, vyřizovat humanitární dávky, umisťovat děti do škol a školek a pracují s nimi na zapojení na trhu práce.

Divadelní a kulturní spolek Estela Productions byl založen v roce 2018, za účelem podpory a rozvoje kulturního dění v České Republice, zejména v Praze. Jeho cílem je vzdělávat, rožšiřovat, zkvalitňovat a prohlubovat kulturní život, vnímání ve společnosti. V současné chvíli se zabývá podporou kulturní a zájmové činnosti ukrajinských dětí v ČR.

Program:

• Zvířátka a poklad – divadelní představení dětí původem z Ukrajiny

• Andrej (UA) – hra na kytaru

• Impropu – slam poetry a divadelní improvizace mládeže původem z ciziny (AZE / UA)

Vstupné: 150 Kč

 
Ukrajinský večer – hudba, divadlo a slam poetry